open-navfaktor-logo
search
Strijelci protiv Brage
Borja Mayoral hvalio Edina Džeku, kako su mediji ocijenili nastup napadača Rome?
Žestok borba ili zdrava konkurencija? Edin Džeko i Borja Mayoral ponovo su imali duel iz kojeg su, statistički gledano, izlažli izjednačeni.
19.02.2021. u 09:52
get url
text

Dijamant je postigao vodeći gol za Romu protiv Brage (2:0) u meču šesnaestine finala Evropske lige, a njegov kolega koji je na posudbi iz Reala potvrdio je trijumf u 86. minuti.

Mayoral je upravo zamijenio Džeku u 69. minuti, a nakon meča nahvalio je našeg golgetera.

- Učim od Džeke jer ima kvalitetu i toliko toga je učinio u fudbalu. Pokušavam ga kopirati što je više moguće, iako igram drugačiji fudbal od njega. Možemo li igrati zajedno? To bi mogla biti mogućnost, ali trener je taj koji odlučuje. Hoćeš li ga pitati, ali nemoj reći da sam ti ja rekao - našalio je Mayoral.

A kako su italijanski mediji ocijenili nastup dvojice napadača?

Najutjecajniji mediji procijenili su da je protiv Brage bolji bio Edin Džeko. I gotovo da su jednoglasni u svojim ocjenama, jer su Mayoral i Džeko isto ocijenjeni samo od novinara Il Tempa, dok su svi ostali mediji prednost dali našem golgeteru.

Gazzetta je Džeki dala 7,5, dok je Mayoral dobio 6,5, dok je u ostalim medijima naš napadač dobio za pola boda bolju ocjenu. Pogledajte kako su ugledni italijanski mediji ocijenili nastupe igrača Rome. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.