- Pozivnice za matursku žurku na kojoj nastupa Milica Pavlović, u stranačkoj multimedijaloj sali, koje su volšebno osvanule na klupama maturanata u banjalučkoj Gimnaziji, očigledan su primjer kako SNSD pokušava da vrbuje mlade koji bi trebalo da prvi put glasaju. Ulazak na SNSD matursku žurku nije besplatan: vladajuća partija od banjalučkih maturanata traži njihove lične podatke - datum i godinu rođenja, broj telefona, e mail i dalje planove za budućnost - istakao je Šukalo i dodao:

- Da li se neko u SNSD-u upitao koliko zakona je ovom pozivnicom prekršeno? Ministrica prosvjete odgovornost prebacuje na Gimnaziju, profesori se ograđuju i kažu da škola nije odgovorna za vannastavne aktivnosti izvan prostorija škole, a ko je i kako u učionice unio sporne pozivnice u kojima se traže lični podaci učenika, izgleda da nikom nije važno. Ili što je vjerovatnije, svi sve znaju i ne smiju da reaguju, plašeći se za svoju funkciju, posao.

SNSD, ocjenjuje Šukalo, svoju vladavinu bazira na strahu, vašarskim zabavama i ucjenama, a ovaj put su otišli i korak dalje: tražeći od maturanata da im otkriju svoje planove za budućnost podsjećaju ih da je njihov lider odavno postavio standard da je partijska knjižica jača od diplome.