open-navfaktor-logo
search
Građani u akciji
Boris Johnson nepoželjan i na ulici: "Molim vas, napustite moj grad", "igrate se"...
"Trebeli biste biti u Briselu i pregovarati", rekao mu je ljutito jedan građanin. "Pregovarali smo", pokušao je Johnson da se opravda
06.09.2019. u 18:23
get url
text

Britanski parlament odbacio je prijedlog Borisa Johnsona za raspisivanjem prijevremenih izbora 15. oktobra, što je posljednji u nizu poraza novog britanskog premijera.

Prije toga, zastupnici britanskog parlamenta izglasali su zakon kojim se blokira Brexit bez dogovora, koji je planiran 31. oktobra. Donji dom britanskog parlamenta blokirao je Brexit bez dogovora, čime je aktuelni premijer Boris Johnson ove sedmice izgubio drugo ključno glasanje. U tom procesu ostao je i bez većine u parlamentu, pa je bio primoran da iz stranačkih tijela suspendira 21 zastupnika svoje konzervativne partije.

Iako nije dobio datum novih izbora Boris Johnson je već krenuo u neformalnu kampanju. Tako je jučer bio u Leedsu, kvartu Morley, gdje je pokušavao dobiti podršku od birača za Brexit po svaku cijenu, pa čak i bez dogovora sa EU.

Međutim, nije se dobro proveo.

"Trebeli biste biti u Briselu i pregovarati", rekao mu je ljutito jedan građanin. "Pregovarali smo", pokušao je Johnson da se opravda. "Ne niste, vi ste u Morleyju u Leedsu. Igrate se", rekao mu je prolaznik.

Jedan stariji prolaznik prišao je premijeru i ljubazno se rukovao. Nakon toga mu je uljudno rekao: "Molim vas, napustite moj grad."

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.