open-navfaktor-logo
search
Predsjednik PDP-a
Borenovićeve tinejdžerske fore i fazoni: Dodik podvio rep, ne bi iznenadilo ni da pređe na islam
Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je kritikovao jučer usvojene zaključke na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a i rekao da su dva od njih potpuno kontradiktorna - jedan koji govori da bez rješenja Inzkovog zakona nema odlučivanja predstavnika RS-a u institucijama BiH, a drugi da se učestvuje u njihovom radu.
02.02.2022. u 14:12
get url
text

Rekao je i da se o zaključcima saznalo tek uvečer, a da su se prije toga krili.

- Ta dva zaključka su crno i bijelo, nebo i zemlja, uđite na vrata – a nemojte ući… Naš stav je da treba riješiti pitanje nametnute Inzkove odluke i važno je na tome istrajati. Nama trebaju domaći zakoni, a  iskoristit ćemo naše pravo da u skladu sa onim što smo dogovorili u julu prošle godine nema učestvovanja u donošenju odluka, glasamo samo protiv odluka koje su štetne po interese RS-a – rekao je Borenović.

Borenović je ocijenio da je trebalo da prođe šest mjeseci da "Milorad Dodik podvije rep".

- Vratio se u institucije Bosne i Hercegovine, a da nije pronašao adekvatan odgovor na nametnuti Inzkov zakon što je bila ključna stvar oko koje smo se okupili. Ne znam šta je granica tom konvertitu koji je spreman vjerovatno da promijeni i vjeru zarad svog vlastitog interesa. Ne bi iznenadilo ni da pređe na islam – rekao je Borenović.

Istakao je da Inzkov Zakon o zabrani negiranja genocida ostaje u pravnom sistemu BiH, a da su ga Dodik i SNSD prihvatili.

Komentarišući jučerašnje napuštanje sjednice zastupnika opozicije, rekao je da je povod incident koji se pokušao izazvati, a kada je sa sjednice udaljen Nebojša Vukanović, nakon što je dobacivao Dodiku koji je kritikovao Jelenu Trivić.

- Kao najveći primitivac i seljačina je napao zastupnicu PDP-a Jelenu Trivić  - dodao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.