Borenović kaže da je učestvovanje u odlučivanju Vijeća ministara BiH i po jednoj, a ne po 50 tačaka koliko ih ima na dnevnom redu, direktno kršenje zaključaka parlamenta Republike Srpske od strane SNSD.

- Ovo je prevara najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske, samim tim i izdaja njenih građana. Učešće u odlučivanju u Vijeću ministara bez stvorenih preduvjeta kao što je povlačenje nametnutog zakona je i potvrđivanje spornog tzv. Inzkovog zakona. To jasno ukazuje i da je sve rađeno u dogovoru sa dobrim Dodikovim prijateljem Inzkom, koji je njemu i njegovim bh. koalicionim partnerima dao priliku za haos u kojem se oni jedino i snalaze. Ako se sutrašnja sjednica održi, od velikih patriotskih priča nema ništa, jer ipak im je važnije dati saglasnost za zapošljavanja, uhljebljavanja i trošenje narodnih para i novi godišnji NATO program - rekao je Borenović.

VEZANI TEKST - Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana za sutra, dnevni red sa 50 tačaka

Borenović kaže da je svjestan da vlast koja ne nudi nikakva konkretna rješenja u zemlji iz koje narod odlazi, korona uzima svoj danak, korupcija cvjeta, a cijene divljaju, jedino rješenje sijanje strahova, tenzija i političkih kriza kroz vrlo osjetljive teme koje nikada ne dobiju svoj najavljeni epilog.

On se "iskreno nada da neiskrene namjere vladajućeg režima neće izazvati bilo kakav incident ili neko drugo rizično djelovanje koje može imati užasno loše posljedice".

- Potpuno je jasno, ovo vlast radi samo zbog izbora. Sjetimo se samo referenduma koji su postajali anketa. Vidimo i da smo od velike priče oko vraćanja nadležnosti i stotina zakona koji su, prema Dodikovim najavama, već trebali biti u NSRS-u dobili svega nekoliko informacija, sa nekoliko zaključaka, kojima se donošenje zakona za vraćanje nadležnosti prolongira za šest mjeseci, sigurno do izbora i što se njih tiče nikada, a najvjerovatnije će završiti kao i desetine zaključaka sa dosadašnjih posebnih sjednica, po onoj narodnoj – tresla se gora, a rodio se (opet) miš - zaključuje Borenović.