open-navfaktor-logo
search
Predsjednik PDP-a
Borenović o odluci CIK-a: Konačno je jedna institucija počela da radi zakonito
Konačno je jedna institucija počela da radi zakonito, odlučno i nepristrasno, što očigledno unosi ogroman strah kod onih koji godinama kradu, varaju, šire mržnju i podjele, prijete i ucjenjuju tokom izbornog procesa, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 
07.10.2020. u 18:04
get url
text

U tom smislu, kaže Borenović, reakcija Dodika na jednoglasnu odluku CIK-a BiH da zbog mrzilačkog i nezakonitog spota zabrani učešće Ujedinjenoj Srpskoj na izborima je sasvim očekivana.

Komentarišući Dodikovu izjavu da se radi o izbornom inženjeringu iza kojeg stoji opozicija iz Republike Srpske i Bakir Izetbegović i zbog čega će, navodno, Dodik da predloži koalicionim partnerima da ne učestvuju na izborima, Borenović kaže da je licemjerna i smiješna.

- Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi. U tom slučaju neka se prvo povuče iz institucija BiH koje je razdijelio sa svojim koalicionim partnerom Izetbegovićem. Kako mu Izetbegović nije smetao kada mu je isporučio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH? Kako mu nije smetao kada su zajedno pravili Vijeće ministara? Ili kada je, usvajajući MAP, zajedno sa SDA trasirao put BiH u NATO?

Nije mu smetao ni kada su njegovi zastupnici glasali za najekstremnije Bakirove kadrove za ministre u Vijeću ministara. U strahu su, očigledno, velike oči i na prizeman način pokušava da skrene pažnju sa činjenice da izgleda prolazi vrijeme kabadahijskih kampanja u kakvima se jedino i snalazi - zaključuje Borenović, saopćeno je iz PDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.