open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Borenović: Dodik Programom reformi izbrisao RS i njene institucije
Proces članstva u NATO će biti vođen isključivo preko bh. institucija bez ijedne mogućnosti da institucije RS učestvuju u tom procesu, kaže predsjednik PDP-a
21.12.2019. u 15:59
get url
text

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović tvrdi da je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, iz Programa reformi potpuno izbrisao dvije riječi - Republika Srpska i sve njene institucije. Dodika je optužio da je to uradio sam, te da je tim dokumentom ukinuo i Narodnu skupštinu RS. 

- Sve je ovo radio sam, ne konsultujući ne samo građane i javnost već nijednu instituciju RS. Proces članstva u NATO će biti vođen isključivo preko bh. institucija bez ijedne mogućnosti da institucije RS učestvuju u tom procesu. Važno je sve dileme otkloniti, da ne živimo u iluzijama, kako su zaustavljeni određeni procesi – kazao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Naveo je da je potpuno jasno da Programom reformi, Bosna i Hercegovina odlukom Milorada Dodika ide u NATO savez i da je to nepovratan proces.

- Nije dobro što u ovom procesu ne učestvuju institucije RS, nije dobro što Narodna skupština nema nikaku ulogu kao nijedna institucija RS – dodao je lider PDP-a.

Dodik se, kaže, više puta krio iza Narodne skupštine, koje više nema.

- Veliki lider malog srca, kukavica, pokušava se sakriti iza odluke Narodne skupštine. Dokument je ovjeren i potpisan, ide u Brisel. Sakrivanje Milorada Dodika iza Skupštine, a on ju je na desetine puta pogazio. Ovaj dokument je ukidanje Narodne skupštine, nema je – rekao je Borenović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.