open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Bordo tim seli u Zenicu: Sarajevo utakmicu trećeg pretkola neće igrati na Koševu
S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uvjete kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu
24.07.2019. u 18:40
get url
text

Fudbalski klub Sarajevo 8. augusta igra utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige, a protivnik će biti poznat po završetku dvomeča susreta Bate Borisov – Rosenborg.

S obzirom na to da Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase ispunjava uvjete kategorije 2, utakmica neće moći biti odigrana u Sarajevu. Umjesto toga, susret će se igrati na Bilinom Polju u Zenici, saopćio je Bordo klub.

- Najavljeni radovi na terenu i druga potrebna ulaganja od strane odgovornih strana na stadionu Asim Ferhatović Hase uoči utakmice reprezentacije BiH protiv Italije se nisu desili, što je rezultiralo time da se predstojeća utakmica 3. kola kvalifikacija Evropa lige mora igrati na Bilinom Polju. Stadion Asim Ferhatović Hase je u vlasništvu Opštine Centar, te činjenica da vlasnik nije Fudbalski klub Sarajevo predstavlja kamen spoticanja pri neophodnom investiranju u stadion. Fudbalski klub Sarajevo se nada da ova tehnička okolnost koja nije bila pod utjecajem kluba, neće spriječiti vjerne navijače da podrže svoj klub u utakmici koja će se igrati u Zenici. S tim u vezi, FK Sarajevo će se potruditi svojim navijačima osigura  sve što je u moći kluba za ugođaj i gledanje utakmice na zeničkom stadionu. - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.