open-navfaktor-logo
search
Derbi sa Slobodom
Bordo tim otputovao u Tuzlu: Na koga računa Husref Musemić?
U ekipu Sarajeva  poslije dužeg vremena se vraća Mirko Oremuš
26.10.2019. u 17:59
get url
text

Nakon obavljenog popodnevnog treninga, ekipa FK Sarajevo se danas u 17 sati iz Butmira zaputila za Tuzlu, gdje je sutra očekuje meč 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv FK Sloboda.

Za utakmicu konkuriše sljedećih 18 igrača: Kovačević, Dizdarević, Hodžić, Letić, Lazić, Šerbečić, Stanojević, Gavrić, Ahmetović, Tatar, Rahmanović, Milanović, Dupovac, Šabanović, Guzina, Mustafić, Oremuš, Šišić.

FOTO: FK SARAJEVO

Stručnom štabu Bordo tima u sutrašnjoj utakmici na raspolaganju neće biti suspendovani Anel Hebibović i Andrej Đokanović, te povrijeđeni Krste Velkoski i Haris Handžić. Van pogona je i Selmir Pidro, dok se u ekipu poslije dužeg vremena vraća Mirko Oremuš.

- Utakmica je bitna, kako za nas, tako i za Slobodu. Mi želimo da ostanemo tu gdje jesmo, oni opet imaju svojih problema. U posljednje vrijeme su promijenili trenera, dobili su i novu upravu. Neke stvari su poredane na svoje mjesto, tako da sigurno možemo očekivati protivnika koji će biti motivisan i željan da napravi što bolji rezultat, isto kao što ćemo biti i mi. Prošli put smo izgubili 2:1 u zadnjoj minuti, ali mislim da smo ovu sedmicu od posljednje utakmice dosta dobro radili i da ćemo to pokazati na terenu - izjavio je šef struke bh. prvaka Husref Musemić.

Utakmica između FK Sloboda i FK Sarajevo igra se u nedjelju na stadionu Tušanj s početom u 14:30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.