open-navfaktor-logo
search
Žestoka reakcija
Bordo prijatelji ogorčeni na Ajnadžića: Kome smeta FK Sarajevo?
Koševo ne zadovoljava UEFA kriterije, jer na objektu nisu izvršene potrebne rekonstrukcije, poručili su navijači
25.07.2019. u 11:13
get url
text

Fudbalski klub Sarajevo neće moći na Koševu odigrati domaću utakmicu 3. pretkola UEFA lige, jer stadion "Asim Ferhatović Hase" ne zadovoljava minimalne standarde.

Oglasili su i Bordo prijatelji, vjerni navijači osvajača duple krune, koji su ogorčeni na Općinu Centar i načelnika Nedžada Ajnadžića.

- Pored svih obećanja kako će milionskim ulaganjima Općina Centar osposobiti ovaj stadion, FK Sarajevo će svoje evropske utakmice morati igrati u Zenici, na stadionu Bilino polje - navode u seopćenju u kojem u kojem podsjećaju i na Ajnadžićevu izjavu: 

- Mi želimo sarađivati i vjerujem na obostrano zadovoljstvo stvoriti ambijent koji će biti prepoznatljiv u našoj zemlji, ali i regionu. Održali smo niz sastanaka sa predstavnicima investitora, ali i Nogometnog saveza BiH. Na jednom od sastanaka prisustvovali su i predstavnici navijača FK Sarajevo. Zanimao nas je i njihov stav po pitanju modernizacije stadiona Koševo. Izuzetno mi je drago što imamo i njihovu podršku kada je u pitanju ovaj projekat - poručio je Ajnadžić, navode u saopćenju.

Od tada je prošlo skoro 30 mjeseci, a ti isti navijači koji su ga podržavali morat će gledati utakmicu trećeg pretkola UEFA lige na stadionu udaljenom 70 kilometara od Koševa, jer stadion "Asim Ferhatović Hase" ne ispunjava uvjete. Od obećane modernizacije nije bilo ništa, navode. U saopćenju se prcizira kako "aktualni osvajač Premijer lige i Kupa BiH, nema uvjeta da igra evropske utakmice na stadionu gdje je domaćin proteklih sedam decenija".

-FK Sarajevo nije imao sreće da na čelu matične Općine budu ljudi koji prepoznaju važnost vrhunskog sporta kao što su prepoznali u Tuzli, Mostaru, Banja Luci, Doboju kod Kaknja…, pa čak i u nekim drugim sarajevskim općinama koje iz budžeta izdvajaju ogromne novce kako bi podržale klubove sa adresom na njihovoj teritoriji. Primjer takve podrške je načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je usput i stranački kolega načelnika Ajnadžića. Koldžo već godinama, kroz različite stavke u budžetu, podržava FK Željezničar i ulaže općinske pare u infrastrukturu stadiona Grbavica iako stadion nije u vlasništvu Općine za razliku od stadiona "Asim Ferhatović Hase". I dok načelnik Koldžo i Općina Novo Sarajevo pomažu FK Željezničaru svake godine stotinama hiljada maraka iz općinskog budžeta, u isto vrijeme načelnik Ajnadžić i općina Centar su sa simboličnih 10 hiljada maraka "nagradili" osvajača duple krune i najuspješniji sportski kolektiv u Kantonu Sarajevo - navodi se, između ostalog, u saopćenju koje je objavljeno na bordoprijatelji.ba. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.