open-navfaktor-logo
search
Alarmantno
Borcu potrebna dva miliona KM: "Svi se nadamo da neće doći do najgoreg scenarija"
Banjalučki Borac nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, a klub je zbog toga prolongirao start priprema za proljetni dio sezone.
10.01.2023. u 10:13
get url
text

Prvobitno je planirano da Banjalučani danas okupe i upale motore, ali početak rada prolongiran je za 14. januar.

- Osnovni razlog zašto smo pomjerili početak priprema je nedostatak novca, jer igračima, zaposlenima u radnoj zajednici i dobavljačima duguju od jula. Tu su i dugovanja prema hotelima. To je praktično šest plaća, a u tu treba uračunati i neka potraživanja odranije, prije svega mislim da dugovanja prema igračima, koji su sa Gradskog stadiona otišli ljetos. Riječ je o iznosu od dva miliona maraka i sigurno je da ovaj problem u ovom trenutku ne možemo da riješimo.

Već smo obavili razgovore sa predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i drugim relevantnim institucijama i nadam se da će biti pronađeno rješenje za naše probleme - rekao je potpredsjednik kluba Bogoljub Zeljković za Glas Srpske.

Postoji mogućnost i da većina igrača aktivira FIFA pravilo po kojem su poslije četiri neisplaćene plaće slobodni u izboru nove sredine.

- To bi bio najgori mogući scenario i svi se nadamo da do toga neće doći. Ukoliko se to ipak desi, u javnost ćemo izaći sa transparentnim podacima u kojima će svi naši troškovi biti javno izneseni i iz kojih će se vidjeti da sa budžetom koji smo imali nismo jednostavno mogli da ispratimo sve tekuća potraživanja - dodao je on.

Ukoliko se finansijska situacija popravi, plan je da Borac 27. januara otputuje na pripreme u Antalyju. Svjesni su u Borcu da na euroscenu ne mogu bez adekvatnih pojačanja.

Svjesni smo da do cilja ne možemo doći bez adekvatnih pojačanja. Već radimo kada je riječ o tom pitanju, ali je u ovoj situaciji iluzorno pričati o tim stvarima, jer je neizvjesno da li ćemo uspjeti da riješimo probleme", zaključio je Bogoljub Zeljković za Glas Srpske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.