open-navfaktor-logo
search
Osmi put u finalu
Borba za trofej Kupa BiH: Musemić i Sedloski odredili startne postave
Ovosezonsko finale Kupa bit će treće u kojem o pobjedniku najmasovnijeg takmičenja u BiH odlučuju Sarajevo i Široki Brijeg
08.05.2019. u 17:14
get url
text

Prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu igra se danas od 18 sati, a na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" Sarajevo će ugostiti ekipu Širokog Brijega.

U četiri posljednja susreta dva tima Borbo klub je bio mnogo uspješniji. Izabranici Husrefa Musemića zaiblježili su tri pobjede, dok je posljednji susret između dvije ekipe na Koševu okončan bez golova. U prilog gosti ne ide ni podatak da ni u jednom od posljednja četiri meča nisu uspjeli matirati golmana Sarajeva.

Ovosezonsko finale Kupa bit će treće u kojem o pobjedniku najmasovnijeg takmičenja u BiH odlučuju Sarajevo i Široki Brijeg, a oba tima zabilježila su po jedan trijumf.

Za oba ti ovo će biti ukupno osmi nastup u finalu Kupa BiH. Sarajevo je pet puta podizalo pehar namijenjen pobjedniku nacionalnog kupa, dok su u dva navrata poraženi. S druge strane Široki je tri puta trijumfovao u ovom takmičenju, uz četiri poraza u finalima.

Za osmi nastup u finalu Kup BiH Husref Musemić se odlučio za sljedeći sastav: Kovačević, Stanojević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Kapić, Mujakić, Crepulja, Halilović, Tatar.

Musemićev kolega na klupi tima sa Pecare, Goce Sedloski odlučio se za ovih 11 igrača: Bilobrk, Matić, Barišić, Babić, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin.

Pravdu na prvom susretu finala Kupa BiH dijelit će Dragan Petrović iz Banjel Luke, a asistirat će mu Sretn Udovičić (Prijerdo) i Amer Macić (Mostar). Sudije iza golova bit će Elvis Mujić (Banovići) i Ermin Sivac (Zenica).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.