open-navfaktor-logo
search
V.D. predsjednik Čelika
Borba za spas Čelika: Uskoro sjednica Skupštine, nema novca za stranog trenera i igrače?
Sada već bivši predsjednik Čelika, turski investitor Aydin Olgun, poslao je i pismeni tekst ostavke na sve funkcije u zeničkom fudbalskom premijerligašu pa su se stekli uvjeti za organiziranje sjednice Skupštine kluba - potvrdio je za Fenu v.d. predsjednika zeničkog kluba Damir Bradarac.
03.05.2020. u 15:52
get url
text

Olgun se, podsjetimo, prije desetak dana video-porukom preko društvene mreže Instagram oprostio od Čelika i Zenice, ali je Bradrac tražio da mu i zvanično pošalje tekst svoje ostavke.

- Već smo započeli pripreme za organizaciju sjednice Skupštine, na kojoj bi trebalo biti izabrano novo klupsko rukovodstvo, ali nam problem predstavlja vanredna situacija zbog pandemije koronavirusa. Nadam se da ćemo, čim se steknu uvjeti, organizirati sjednicu i izabrati ljude koji će voditi klub - ističe Bradarac.

Klub trenutno nema direktora ni generalnog sekretara, a Bradarac najavljuje da će u klub vratiti generalnog sekretara Ismara Huskića, koji je još ranije podnio ostavku.

- Huskić je obećao da će doći i pomoći nam da premostimo ovu situaciju. Cilj nam je da što prije nađemo i direktora - kaže Bradarac.

Što se tiče turskog trenera Umita Ozata, koji je zbog pandemije te suspenzije takmičenja i trenažnog procesa otputovao u svoju domovinu, Bradarac najavljuje da će se s njim pokušati dogovoriti sporazumni raskid saradnje.

- Jasno je da mi u ovim okolnostima nismo u mogućnosti držati stranog trenera, a moje je opredjeljenje da to treba biti domaći, zenički trener. Vidjet ćemo ko je i od stranih igrača voljan da se sporazumno raziđemo, jer novca za njihove ugovore također neće biti - ističe Bradarac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.