open-navfaktor-logo
search
Nesvakidašanji potez
Borac pokušao "ukrasti" igrača Novom Pazaru, Lončar oduševio reakcijom
Nesvakidašnja fudbalska priča, u kojoj jednu od uloga igra i Borac, prvak Bosne i Hercegovine, dolazi nam iz srbijanskog supeligaša Novog Pazara.
04.02.2022. u 17:35
get url
text

Tokom priprema u Antalyji, fudbaler Novog Pazara Stefan Lončar iznenada je dobio odličnu ponudu da pređe u banjalučki Borac.

Iako vezista Plavih ima ugovor do juna meseca tekuće godine, u istom ugovoru postoji i klauzula da u slučaju ponude iz inostranstva, može da napusti FK Novi Pazar.

Finansijski uvjeti su bili mnogo povoljniji nego što ih Lončar ima u Pazaru.

Uprkos tome, Crnogorac je odbio ponudu sa obrazloženjem da "ne može u ovom trenutku da ostavi tim na cjedilu".

- Borac je "pojačao" ponudu, koju je ponosni Nikšićanin odbio. Ovo je jedinstveni slučaj, bar što se Pazara tiče, a vjerovatno i šire.

Ranije se dešavalo da fudbaleri iz Novog Pazara odlaze i za ponudu koja je za 100, 200 eura povoljnija.

Ovim potezom Stefan Lončar kupio je sve navijače kojima je plava boja u srcu i zato jedno veliko HVALA - napisali su na Facebook stranici FK Novi Pazar.

Novi sportski direktor Borca ove zime postao je Tomislav Ivković, koji je u prvom dijelu sezone sjedio na klupi sarajevskog Željezničara. Hrvatski stručnjak na ručan način napustio je Grbavicu, ostavivši klub na cjedilu... No, postoje i oni kojima "koji euro više" ne znači mnogo kao što to očito znače Ivkoviću. Stefan Lončar je najbolji primjer!   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.