open-navfaktor-logo
search
Dva gola Kajkuta
Borac pobjedom nad Slobodom spustio zavjesu na jesenji dio PLBiH
Fudbaleri Borca su s 2:1 savladali tuzlansku Slobodu u posljednjem meču jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine
08.12.2019. u 16:49
get url
text

U posljednjem meču jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Borca su s 2:1 savladali tuzlansku Slobodu.

Utakmica na Gradskom stadionu u Banjoj Luci počela je idealno za izabranike Branislava Krunića. Almedin Ziljkić je u petoj minuti susreta izveo korner, a najviši u skoku je bio iskusni Saša Kajkut i loptu pospremio u mrežu gostiju.


Vodećem golu Borca prethodila je odlična šansa koju je imao kapiten Banjalučana, ali je okvir gola zaustavio šut Stojana Vranješa.

Sličan pokušaj Vranješ je imao i sredinom prvog dijela igre, ali je ovoga puta šutirao pored gola.

Borac je na poluvrijeme otišao s minimalnom prednošću, ali je već u prvoj minuti nastavka Saša Kajkut udvostručio predost domaćina. Ponovo je u ulozi asistenta bio Ziljkić.


Sloboda je do kraja utakmice uspjela smanjiti na sličan način na koji je Borac stigao do vodstva. Samir Bekrić je ubacio iz kornera, a Dejan Uzelac efektnim udarcem glavom matirao Lučića za končanih 2:1.

Borac će nakon desete ovosezonske pobjede prezimiti na trećoj poziciji premijerligaške tabele sa 35 bodova, koliko ima u drugoplasirani Željezničar, dok će Sloboda u proljetni dio prvenstvak ući sa desete pozicije sa 17 osvojenih bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.