open-navfaktor-logo
search
Sloboda nadomak opstanka
Borac pao u Tuzli: Tušanj slavi Mirsada Ramića
Sloboda je u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine upisala važnu pobjedu na Tušnju protiv Banjalučana rezultatom 2:1 i dva kola prije kraja došla nadomak opstanka u eliti.
15.05.2022. u 16:56
get url
text

Prvo ime susreta bio je napadač Slobode Mirsad Ramić. On je bio dvostruki strijelac pa je kod izlaska u finišu meča zaradio ovacije.

Prvi pogodak Ramić je postigao glavom u 14. minuti. Beganović je centrirao iz kornera, Ramić iskoristio svoje najjače oružje, a to je skok igra i matirao Ćetkovića.

Borac nije pokazao mnogo u prvom dijelu, ali je u 45. minuti došao do izjednačenje. Ni kriv, ni dužan, reklo bi se. Subić je ubacio u šesnaesterac, Ćivić loše procijenio let lopte, koja dolazi do Vušurovića, a crnogorski internacionalac ovakav poklon nije mogao odbiti.

Žestoko su protestirali iz tabora Slobode kod sudije Frane Jelića nakon izjednačujućeg gola, smatravši da je Subić ranije napravio prekršaj, a sve se okončalo isključenjem pomoćnog trenera Slobode Gradimira Crnogorca.

Sloboda je u drugom poluvremenu strpljivo čekala svoju šansu i dočekala u 71. minuti. Veselinović se na lijevoj strani oslobodio čuvara, centrirao, a u šesnaestercu je ponovo najbolji u skoku bio Ramić i šestim pogotkom u sezoni doveo Tuzlake nadomak opstanka.

Sloboda ima 32 boda i preskočila je Posušje na tabeli. Tuzlaci su od opasne zone i mjesta na kojem je Rudar udaljeni šest bodova. Sloboda i Rudar imaju izjednačen međusobni skor pa bi u slučaju da sezonu okončaju s jednakim brojem bodova, za što su potrebne dvije pobjede Rudara, uz dva poraza Slobode, o konačnom plasmanu odlučivala gol-razlika. Sloboda ima gol razliku 25:33 (-8), a Rudar 26:41 (-15).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.