open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac pao u Tuzli: Herojska pobjeda Slobode, komičan autogol Runića
Ovaj rezultat Crveno-crnih još više dobija na značaju ako u obzir uzmemo činjenicu da igrači zbog štrajka nisu trenirali u reprezentativnoj pauzi
14.09.2019. u 21:54
get url
text

Sloboda je savladala Borac sa 3:1 na Tušnju i upisala treću ovosezonsku pobjedu nakon osam premijerligaških kola.

Oko 3.000 navijača u gradu soli na pogodak svojih miljenika čekali su svega devet minuta. Pršeš je šutirao iz slobodnjaka, gostujući golman Lučić loše je reagovao, a lopta je završila u mreži.

Sloboda je i do drugog gola stigla jako brzo. Bekrić je u 20. minuti pogodio iz penala. Prethodno je Bekić nadmudrio Čomora, koji je "proklizao" u šesnaestercu a potom igrao i rukom. Frano Jelić je bez mnogo razmišljanja pokazao na "kreč".

Slavlje na Tušnju nije se ni stišalo, a ponovo se zatresla mreža. Ovoga puta do pogotka su stigli gosti. U strijelce se u 21. minuti upisao Vujaklija.

Do kraja susreta mreže su mirovale, iako je golova svakako moglo biti.

Vrijedi istaknuti pokušaj Vranješa glavom iz 82. minute, ali je stativa bila Slobodin saveznik. Vujaklija je u sudijskoj nadoknadi mogao izrasti u heroja Banjalučana, ali je propustio stopostotnu priliku. Odmah nakon toga Lučić je zaustavio udarce Bekića i Pršeša.

I kada se očekivao posljednji sudijski zvižduk Sloboda je stigla do trećeg gola. Runić je zatresao vlastitu mrežu nakon nesporazuma sa golmanom Lučićem, a pod pritiskom Mujagića.

Ovaj rezultat Crveno-crnih još više dobija na značaju ako u obzir uzmemo činjenicu da igrači zbog štrajka nisu trenirali u reprezentativnoj pauzi, a i utakmica protiv Borca bila je pod znakom pitanja.

Jedini trening obavili su dan prije utakmice. Naredni meč Tuzlaci igraju u gostima kod Mladosti, a do tada je menadžment kluba obećao riješiti dugovanja. Borac će ugostiti Široki Brijeg.

Podsjećamo da su danas odigrana još tri meča osmog kola. Velež i Željo su remizirali u Mostaru rezultatom 1:1, Radnik je u Bijeljini trijumfovao protiv Zrinjskog sa 1:0, dok je Čelik identičnim rezultatom slavio protiv Mladosti na Bilinom polju.

Sutra od 19.30 igraju Sarajevo - Zvijezda 09 i Široki Brijeg - Tuzla City.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.