open-navfaktor-logo
search
PLBIH
Borac na Tušnju, Velež lovi novi trijumf, hercegovački derbi spušta zavjesu na 2020. godinu
Tri utakmice 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, poslije čega u domaćem prvenstvu slijedi višemjesečna pauza.
13.12.2020. u 08:03
get url
text

Program u 13 sati otvaraju Tuzla City i Borac. Tuzlaci su u seriji loših rezultata i pred odmor se eventualnim trijumfom nad Banjalučanima barem djelomično mogu iskupiti svojim pristalicama.

Ove sezone očajni Borac na gostovanjima idealna je prilika za izlaz iz krize. Međutim, jasno je da i Vlado Jagodić ima svoju računicu, svjestan činjenice da eventualnom pobjedom poslije novog kiksa Željezničara, može prići na samo bod od druge pozicije. Utakmicu prenosi Arena Sport.

Odmah nakon meča na Tušnju, na travnjak u Vrapčićima istrčat će Velež i Mladost. Rođeni su uvezali dvije pobjede i drže priključak za pozicijama koje vode u Evropu.

Pobjeda je za tim Feđe Dudića u ovom duelu imperativ, dok je za Mladost svaki bod zlata vrijedan za proljetnu plovidbu u mirnim vodama.

Utakmica počinje u 15 sati, uz prijenos na Moja TV. Zavjesu na jesenji dio sezone spustit će Široki Brijeg i Zrinjski na Pecari. Hercegovački derbi obično donosi otvorenu igru, za gol više.

Široki je poslije Sarajeva možda u najboljoj formi u prvenstvu. U zadnja dva domaća susreta ekipa Tonija Karačića ima gol-razliku 8:0. Pored toga, Široki derbi dočekuje osokoljen pobjedom protiv Želje na Grbavici u prošlom kolu.

Zrinjski u posljednje vrijeme ne uživa u ljepoti, ali ostvaruje dobre rezultate. Gledaoci TV prijenos mogu pratiti na Areni Sport (17 sati).

U subotu je Krupa pobijedila Želju 2:1, a identičnim rezultatom Sarajevo je bilo bolje od Slobode. Olimpik je uknjižio minimalac protiv Radnika (1:0). Sarajevo na odmor ide sa 45 bodova i bez poraza u 19 odigranih kola. Željo na drugom mjestu ima devet bodova mane. Premijer liga BIH nastavlja se u posljednjoj sedmici februara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.