open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac na Policama, derbi na Grbavici
Mostarskim derbijem u kojem je Zrinjski savladao Velež sa 1:0 otvoreno je 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
16.10.2021. u 08:06
get url
text

Preostalih pet susreta bit će odigrano za vikend - tri u subotu i dva u nedjelju.

Subotnji program počinje od 14 sati kada će na Policama u Trebinju aktuelni prvak banjačuki Borac na megdan nekadašnjem prvaku BiH Leotaru.

Banjalučani su nakon lošeg starta i promjene dva trenera preporođeni dolaskom Nemanje Miljanovića i sigurno je da će jurišati na pobjedu i u Trebinju kako bi uhvatili priključak za vodećim timovima.

S druge strane Leotaru je glavni cilj opstanak u elitnom društvu, a Trebinjci će iskoristiti i svaku priliku da "skinu skalp" ekipi iz vrha bh. fudbala. Nedavno su slavili na Koševu protiv Sarajeva, a da to nije bilo slučajno pokušat će potvrditi i u duelu sa Borcem.

Derbi prvog dana vikenda igrat će se na Grbavici gdje će gostovati Tuzla City. Sarajlije su u prošlom kolu osvojile bod na gostovanju kod Borca u Banjoj Luci i pokušat će pomrsiti račune još jednoj ekipi koja se bori za vrh tabele. Tuzlaci su imali sjajan start, ali polako posustaju i izgubili su lidersku poziciju, na koju je poslije 12. kola zasjeo Zrinjski.

U istom terminu na Tušnju će snage odmjeriti Sloboda i Radnik. Domaći su u krizi rezultata, bez pobjede su od 15. augusta, ali se i dalje drže u vrhu tabele. Bijeljinci su na posljednjoj poziciji i svaki bod zlata će im značiti u borbi za opstanak...

Rezultati, parovi, sudije i satnica

Velež - Zrinjski 0:1

subota

Leotar - Borac (Admir Musić, 14 sati, Arena Sport)
Željezničar - Tuzla City (Sabrija Topalović, 17, Moja TV)
Sloboda - Radnik (Velimir Drinić, 17, bet TV prijenosa)

nedjelja

Sarajevo - Posušje (Josip Martinović, 17, Moja TV)
Široki Brijeg - Rudar (Mirza Kazlagić, 17, Arena Sport)

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.