open-navfaktor-logo
search
Pred povratkom
Borac i Sarajevo u borbi za sjajnog stopera
Aleksandar Vukotić, ime je koje mnogi poznavaoci bh. fudbala pamte, a nekadašnji stoper Krupe mogao bi da se vrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
31.05.2023. u 17:58
get url
text

Prošle godine dovodio se u vezu sa Sarajevom i Borcem, ali je ostao u belgijskom Beverenu, a sada ga ponovo žele oba navedena kluba.

Prvo se pojavila informacija da Sarajevo ponovo pokušava da angažuje visokog štopera, a sada je sam Vukotić potvrdio da ga želi i banjalučki Borac.

- Bilo je kontakata i sa Sarajevom, ali i sa Borcem tako da ponovo postoji interesovanje oba kluba - potvrdio je za Mondo Vukotić, kojem ugovor sa belgijskim klubom ističe za mjesec dana.

- Trebam da razgovaram i sa klubom oko novog ugovora tako da sam otvoren za sve opcije - dodao je Vukotić.

On ne odbacuje mogućnost da se nakon pet godina vrati u Premijer ligu BiH.

- Vidjećemo šta će biti, sigurno je da ću sve saslušati i razmotriti sve opcije. Moguće je da ću ostati u Belgiji a moguće je i da se vratim u BIH - rekao je štoper Beverena.

Vukotić je nakon odlične tri sezone u Krupi u ljeto 2018. godine prešao u tadašnji Vasland Beveren, koji je u međuvremenu nakon preuzimanja od strane američke investicione grupe Bolt Football Holdings postigao dogovor i preuzeo ime od mnogo poznatijeg KSK Beverena.

U prethodnih pet godina odigrao je za Beveren 138 utakmica. Ove sezone Beveren se borio za ulazak u prvu belgijsku ligu, ali su sezonu završili na drugom mjestu iza RWD Molenbeka sa samo jednim bodom zaostatka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.