open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Borac gostuje na Mokrom docu, Sarajevo favorit protiv novajlije
Danas su na rasporedu dvije utakmice trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
30.07.2022. u 07:49
get url
text

Kolo se otvara od 17 sati kada Posušje na Mokrom Docu dočekuje Borac.

- Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica iz više razloga. Prvenstveno zato što je Borca kvalitetan, a druga stvar je termin od 17 sati, na 30 ili 40 stepeni, tako da će biti zahtjevno - rekao je trener Posušja Ferdo Milin.

Šef struke Posušaka nije želio otkriti imena igrača na koje ne može računati, jer kako je kazao, tako bi Borcu olakšao pripremu utakmice.

U Posušju itekako cijene Borac, iako banjalučki klub nije ušao u sezonu onako kako je priželjkivao.

- Ne smijete zanemariti jednu stvar, a to je tradicija. Borac, Velež, Sarajevo, Željo, to su klubovi s tradicijom i to nikad ne smijete zanemariti. Nećemo potcijeniti Borac na osnovu rezultata koji su bili, niti ćemo skinuti gaće - poručio je Milin.

Nenad Lalatović, trener Borca, uoči gostovanja na Mokrom docu kod Posušja kazao je da nije zadovoljan do sada urađenim, ali da od kukanja nema ništa.

 - Ja sam nov trener u ovoj ligi, upoznajem je i rekli su mi da nas čeka tamo baš teško gostovanje - rekao je Lalatović koji je upoznat da su Banjalučani posljednji put u Posušju izgubili sa 3:0, ali u oslabljenom sastavu.

- Posušje je organizovan tim koji hoće da igra i da se nadigrava. Mi da bismo tamo pobijedili, moramo da igramo mnogo bolje nego što smo igrali u prve dvije utakmice, to sam i rekao igračima - kaže trener Borca.

Fudbaleri Sarajeva od 21 sat na Koševu dočekuju ekipu novog premijerligaša Sloge iz Doboja.

Sloga je s četiri boda iz prva dva kola uz sjajnu igru pravi hit Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Novajlije u Premijer ligi su u prvom kolu remizirali protiv Borca 2:2, pa deklasirali Leotar 4:0, te će zasigurno pokušati iznenaditi i Bordo tim.

Sa druge strane, nakon pobjede u Banjoj Luci nad ekipom Borca tim Feđe Dudića želi nastaviti istim tempom i upisati nova tri boda. Vjeruje da se igrači neće opustiti nakon pobjede te očekuje da maksimalno uđu u meč.

- Naš cilj je tri boda i od toga nećemo odustati - kazao je Dudić na pres-konferenciji.

Kada je u pitanju igrački kadar, naglasio je da se u ekipu vraća Suljić, dok je Avramovski u trenažnom procesu i ukoliko bude spreman mogao bi dobiti određenu minutažu u današnjem meču.

Pozvao je navijače da ih podrže na putu ka novoj pobjedi, a Fudbalski klub Sarajevo ranije je saopćio da će ulaz za navijače na sjevernu tribinu biti besplatan.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.