open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Borac dočekuje zahutkali Tuzla City
Pretposljednji meč 8. kola Premijer lige BiH u fudbalu danas će odigrati Borac i Tuzla City.
21.09.2020. u 10:53
get url
text

Plavi će danas na megdan Banjalučanima, s obzirom na to da je Borac u četvrtak imao utakmicu u sklopu drugog pretkola Evropske lige.

Trener Zlatan Nalić na put nije poveo Barišića, koji je protiv Radnika dobio treći žuti karton pa će ga vjerovatno zamijeniti Kostić ili Morris, dok se u ekipu vraća Rustemović koji je odradio suspenziju zbog kartona. Zahuktali Građani su u nizu od četiri utakmice bez poraza (tri pobjede i remi).

- Ostalih problema strateg Tuzlaka nema pa je ekipa puna samopouzdanja i optimizma otputovala na ovo gostovanje.

Utakmica protiv Radnika je pokazala da su Plavi ove sezone spremni da naprave iskorak u Premijer ligi, a za to je potrebno osvajanja bodova u gostima. Do sada su Nalićevi momci u gostima ostvarili pobjedu i remi dok su dva puta poraženi i to na Pecari i Koševu.

Ono što posebno ohrabruje jeste što Plavi na utakmici stvaraju veliki broj prilika a za nadati se da će i realizacija biti bolja - saopćili su iz FK Tuzla City.

Optimizma ne manjka ni u redovima domaćeg tima.

- Tuzla ima dobar tim, odigrala je dobre utakmice, oprezni smo, ali puni samopouzdanja jer se pobjedom, koja nam je osnovni cilj, vraćamo u vrh. Realno je reći da smo mi derbije ostavili iza sebe i moramo biti koncentrisani da svoj bodovni saldo uvećavamo u svakoj narednoj utakmici.

Tuzla City je dobar tim, postizali su i pet i jedan gol u gostima. Neću nikog izdvajati, oni su specifični profesionalci. To je privatni klub spreman na sve. Bod su ispred nas i ozbiljan protivnik - rekao je Vlado Jagodić, trener Borca.

Utakmica se igra od 17.55 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.