open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 11. kolo
Borac dočekuje Sarajevo, Velež na Tušnju
Tri utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu bit će odigrane danas, a tri su na rasporedu sutra.
25.09.2021. u 07:52
get url
text

Veliki derbi koji se igra u posljednjoj dionici prvog dijela sezone na rasporedu je od 19 sati u Banjoj Luci, gdje će Borac ugostiti Sarajevo. Ovo će biti repriza finala Kupa BiH, te duel ekipa koje su se prošle godine borile za šampionsku titulu.

- Očekuje nas jako težak meč, osvojili smo tri veoma važna boda u Mostaru i krenuli ka gornjem dijelu tabele. Ako damo maksimum kao u dosadašnjim mečevima možemo se nadati najboljem, a to je pobjeda kojom bi napravili dobar korak ka samom vrhu. Sarajevo ima kvalitet, bit će oslabljeni neigranjem Šabanovića i Bagarića. Međutim, Ahmetović se vratio, u sve boljoj je formi, tu je sada i Fanimo. Imaju i Bodula koji donosi ekstra kvalitet i među najboljim je igračima u ligi. Dobili su Željezničar, to im je donijelo sigurnost, ali i mi smo u naletu tako da se nadam najboljem - optimista je Nemanja Miljanović, trener Borca.

Derbi je počeo i prije nego što su sudije dale znak za početak. Elvis Mujić, arbitar iz Banovića, koji je trebao suditi meč, otkazao je put u Banja Luku zbog prijetnji, a umjesto njega Komitet za sudije i suđenje FSBiH na ovaj meč poslao je Antonija Bandića iz Gruda, koji je trebao sudiji Tuzla City - Velež. 

Zanimljivo će biti i na stadionu Tušanj, gdje će od 17 sati Tuzla City ugostiti "uzdrmani" Velež. Građani su "u vanrednom kolu" poraženi od Širokog Brijega na Pecari, a sada se žele vratiti na pobjednički kolosijek i zadržati lidersku poziciju.

Na Pecari je treneru Musemiću nedostajalo nekoliko važnih igrača i to Doffo, Džafić, Šukilović, Nukić...

- Nedostajalo nam je četiri, pet igrača koji su u dosadašnjem periodu pokazali da su jako bitni za naš tim. Sad nam se oni vraćaju i vjerujem da ćemo biti bolji i doći do pobjede. Velež je jako kvalitetan tim koji također ima sad nekih kadrovskih problema, međutim oni imaju širok roster, također u evropskim utakmicama su pokazali da znaju i tako da nas čeka jedan jako zahtjevan protivnik - kazao je Musemić.

A dva sata prije duela na Tušnju igrat će se i derbi začelja u kojem će Rudar ugostiti ekipu Radnika. Bijeljinci su u prošlom kolu ostvarili prvu pobjedu i na domaćem terenu savladali su favorizovani Zrinjski, pa će i u Prijedoru nastojati ostati neporaženi

Parovi, sudija i satnica

subota

Rudar - Radnik (Admir Šehović, 15 sati, bez TV prijenosa)
Tuzla City - Velež (Irfan Peljto, 17 sati, Moja TV)
Borac - Sarajevo (Antoni Bandić, 19 sati, Arena Sport)

nedjelja

Posušje - Široki Brijeg (Mateo Musa, 15 sati, Arena Sport)
Željezničar - Leotar (Luka Bilbija, 17 sati, Moja TV)
Zrinjski - Sloboda (Danijel Bojo, 21 sat, Arena Sport)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.