open-navfaktor-logo
search
Polufinale Kupa BiH
Borac dočekuje Klis, trener Marko Maksimović poziva na oprez
Fudbaleri Borca sutra će u polufinaču Kupa BiH ugostiti Federalnog drugoligaša Klis iz Butorović Polja. U redovima Crveno plavih imaju jasnu ambiciju, a to je plasman u finale.
05.04.2021. u 15:44
get url
text

- Sutra je na redu prva utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Za nas možda dvije najvažnije utakmice u ovom djelu polusezone. Imamo obavezu da opravdamo ulogu favorita. Nemamo puno informacija o njima, raspitivali smo se malo kod prijatelja.

Imaju u svojim redovima igrača koje ne smijemo podcijeniti. Mi trebamo ipak biti fokusirani na sebe da odradimo svoje zadatke, istrčimo utakmicu maksimalno. Imamo jedan dobar momenat poslije serije rezultata i dobre igre u Bijeljini - rekao je trener Marko Maksimović.

Trener Borca neće moći računati na povrijeđene Vranješa, Jovanovića, Milojevića i Lukića, te Ćorića, koji je u Kupu već nastupao za Široki Brijeg.

- Unaprijed dobijene utakmice jesu najteže, ali nećemo tako razmišljati. Nećemo podcijeniti protivnika, dat ćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat za revanš i nastavimo seriju dobrih rezultata - istakao je veznjak Dejan Meleg.

Utakmica Borac - Klis igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Početak je u 18 sati. Revanš meč na programu je 21. aprila na stadionu Vrapčići u Mostaru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.