open-navfaktor-logo
search
Norveška
Bonuse od 4.000 eura isplatili znatno prije praznika
Svaki od ukupno 3.000 uposlenika kompanije Ikea, bez obzira na radnu poziciju, dobit će po 4.000 eura bonusa za Božić i Novu godinu
20.12.2019. u 14:25
get url
text
Norveška bonus plaća

Brojne kompanije u Norveškoj su mnogo prije nadolazećih praznika svojim uposlenicima isplatili bonuse za Božić i Novu godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedna od tih kompanija je i Ikea koja je ove godine svojim zaposlenicima u Norveškoj znatno prije praznika isplatila praznične bonuse u vrijednosti od 40.000 kruna, ili oko 4.000 eura.

Svaki od ukupno 3.000 uposlenika kompanije, bez obzira na radnu poziciju, dobit će po 4.000 eura bonusa za Božić i Novu godinu. 

- Svaki radnik koji je u našom kompaniji proveo najmanje posljednjih šest mjeseci dobit će bonus - naveli su iz ove kompanije koja će za praznične bonuse izdvojiti oko 12 miliona eura.

Navodi se da su ovo do sada najveći bonusi za Božić i Novu godinu koje je isplatila ova kompanija u Norveškoj.

- Kada postižemo dobre rezultate, to je, prvenstveno, zahvaljujući našem osoblju. Zato im se želimo odužiti, a bonusi su dobar način da to uradimo - poručili su iz Ikea.

Naveli su i kako je finansijska godina od septembra 2018. do augusta 2019. bila veoma dobra i efikasna za Ikeu sa snažnim i stabilnim rastom.  Kompanija je ostvarila značajan rast u odnosu na 2018. godinu, kada je njihova prodaja pala prvi put u 20 godina, a planovi za izgradnju četiri nova postrojenja su odgođeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.