open-navfaktor-logo
search
Kabul
Bombaš samoubica ubio najmanje 40 osoba na mevludu
Napad se dogodio u velikoj dvorani u centru Kabula u kojoj su se stotine vjernika okupile na mevludu koji je organiziran povodom rođendana poslanika Muhammeda
20.11.2018. u 16:11
get url
text

Najmanje 40 osoba ubijeno je u samoubilačkom bombaškom napadu koji se dogodio danas u Kabulu, glavnom gradu Afganistana, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Afganistana Najib Danish saopćio je da je bombaš samoubica napad izveo u velikoj dvorani u centru Kabula u kojoj su se stotine vjernika okupile na mevludu koji je organiziran povodom rođendana poslanika Muhammeda.

Uporedo s tim, glasnogovornik afganistanskog Ministarstva zdravstva Wahid Majroh saopćio je da je u napadu ranjeno još najmanje 60 osoba. Među ranjenima je više životno ugroženih, zbog čega se strahuje da bi bilans smrtno stradalih mogao rasti.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Ranije su vjerski službenici odani afganistanskoj vladi bili mete sličnih napada talibanskog militantnog pokreta, ali i terorističke organizacije ISIS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.