open-navfaktor-logo
search
Ostvareni kontakti
Bomba iz Italije: Inter se raspituje za Dennisa Hadžikadunića
Dennis Hadžikadunić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ove zime je stigao za Mallorcu, aveć na ljeto bi mogao put Milana.
07.02.2023. u 13:54
get url
text

Kako piše Goal naš defanzivac na meti je Intera, koji su raspituje za našeg stopera, jer traži zamjenu za Milana Škriniara, koji na ljeto seli u Paris Saint-Germain.

Slovak jedini koji mogao napustiti Nerazzurre, jer i Stefanu De Vriju ugovor istječe na kraju sezone, a još nije riješio svoje nedoumice oko budućnosti.

Stoga su u Interu odlučili da krenu u akciju pronalaska adekvatnih zamjena. Među imenima su Rodrigo Becao (Udinese) i Chris Smalling (Roma). Kako navodi Goal oni nisu jedini na spisku direktora Beppea Marotte i sportskog direktora Piera Ausilija.

- Nerazzurri pažljivo prate Hadžikadunića, bh. stopera, koji ima i švedski pasoš. On je Rostova (prema Transfermarktu za ruski klub je ugovorom vezan do ljeta 2026. godine), a od januara je na posudbi u Mallorci. Ugovor s Rostovom mu istječe 2026. godine, ali već na ljeto može ostvariti jeftin transfer.

Ljudi koji brinu o karijeri Hadžikadunića i Uprava Intera već su imali prve kontakte, iako fudbalera prate i drugi klubovi Serie A i ostalih zemalja. Zapravo, njegov agent bio je u Italiji nekoliko dana i imao je kontakte s nekim vrhunskim klubovima - piše Goal.

Hadžikadunić je nastupao za mlađe selekcije Švedske, a sada nosi dres A reprezentacije BiH za koju je nastupio 19 puta. Dres Intera nosi i Edin Džeko, kapiten Zmajeva. Nije poznato da li je Dijamant sugerisao čelnicima milanskog kluba da pokušaju angažovati Hadžikanudića, jer je upoznat u njegove kvaliteta iz reprezentacije BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.