open-navfaktor-logo
search
Poruka za Lukakua
"Bolje poželi da kolonijalisti imaju više milosti prema Palestini"
Demba ba je savjetovao Belgijanca da se fokusira na druge stvari...
05.12.2019. u 21:18
get url
text

Skandalozna naslovnica italijanskog lista Corierre dello Sport na kojoj su fotografije Romelua Lukakua i Chrisa Smallinga pred sutrašnji derbi Intera i Rome uz naslov "Black Friday" podigla je mnogo prašine na Čizmi, ali i šire.

Naravno nakon svega oglasio se belgijski napadač.

- Umjesto da se fokusiraju na borbu dva tima... Corriere dello Sport je objavio ajgluplju naslovnicu koju sam vidio u karijeri. Nastavili ste s podgrijavanjem negativnost i problem rasizma. Umjesto da pričate o predivnoj utakmici koju će na San Siru igrati dva velika kluba. Obrazovanje je ključ. Vi iz Corriere dello Sporta trebali bi to bolje znati. Hvala svim medijima koji su nas podržali i jedva čekamo sutrašnju utakmicu - kazao je napadač Intera.

Ipak, saigrač bh. reprezentativca Edina Višće ubrzo se uključio u "raspravu". Naime, Demba ba je savjetovao Belgijanca da se fokusira na druge stvari...

- Rom zar stvarno očekuješ nešto drugo od italijanske fudbalske industrije. Bolje poželi meni da osvojim Zlatnu loptu 2020. godine ili da poželi da kolonijalisti imaju više milosti prema Palestincima - riječi su Demba Ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.