open-navfaktor-logo
search
Ugroženi
Bolesni i prepušteni zubu sudbine: Porodica Gološ treba našu pomoć
Žive u veoma lošim uvjetima. Naime, njihova kuća nema uvjete za koliko-toliko normalan život dostojan čovjeka
15.11.2019. u 08:32
get url
text

Porodica Gološ iz Blagaja kod Mostara nalazi u teškoj životnoj situaciji. Rasema Gološ, brine o majci koja ima karcinom na mozgu i ocu koji je imao moždani udar te dva infarkta. Oboje su nepokretni i prikovani za krevet. Da bude još gore, ni to nije sve, Rasema dugogodišnji šećeraš, boluje od karcinoma pluća.

Žive u veoma lošim uvjetima. Naime, njihova kuća nema uvjete za koliko-toliko normalan život dostojan čovjeka. Ova porodica od primanja ima samo minimalnu penziju, od koje se odbija rata za drva. Rasema, koliko god može i koliko joj zdravlje dopušta, nastoji zaraditi koji dinar. No, problemima u porodici Gološ nema kraja. Rasema na rubu egzistencije, stjerana u kut, po olujnom vremenu, oskudno obučena, pokucala je na vrata Udruženja građana "Zajedno za naš grad" tražeći spas. Kao i uvijek, pritekli su u pomoć.

-Rasema je došla po najvećoj kiši bez jakne. Na pitanje zašto nije u jakni odgovorila je da ima jednu ali je malo poderana pa je bilo stid doći u njoj. Namirili smo hrane iz naše kuhinje te odveli Rasemu i kupili joj toplu jaknu i hrane, naravno i ubacili dva paketa pelena za stare koje smo imali - kazali su iz Udruženja. Zahvaljujući njihovom projektu "Niste sami" Rasema i njezini roditelji imat će besplatan topli obrok, po koji će dolaziti tri puta sedmično, po povratku iz bolnice. No, na tome se nisu zaustavili, kako smo od njih i očekivali. Za danas organizuju akciju pomoći za porodicu Gološ u prostorijama Udruženja na adresi M. Tita smještenim uz Muzički centar Pavarotti.

-Onaj ko želi pomoći, može doći u prostorije u 11.30 sati i na ruke predati pomoć gospođi Rasemi - poručuju iz Udruženja. Da su tu za svoje sugrađane kada je najteže, Mostarci su mnogo puta pokazali. Od sredstava (200) koja su već prikupljena, Udruženje će platiti struju porodici Gološ, a osigurali su i još pelena. Pozivaju sugrađane koji su u mogućnosti da pomognu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.