open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Bogunić: Školama preporučeno odgađanje putovanja učenika izvan BiH
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je školama dostavilo preporuku da je najbolja odluka u vezi sa trenutnom situacijom koronavirusa odgađanje putovanja učenika izvan Bosne i Hercegovine, do daljnjeg.
27.02.2020. u 14:46
get url
text

Ministirica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić je u izjavi za Fenu kazala da prate upute nadležnih zdravstvenih vlasti, te u skladu sa tim informišu odgojno-obrazovne ustanove.

- Pored svakodnevne komunikacije sa direktorima škola, Ministarstvo je uputilo više dopisa školama da informišu učenike o važnosti provođenja općih mjera za suzbijanje zaraznih bolesti i da kontinuirano prate upute Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo – kazala je Bogunić.

Na pitanje da li će škole biti zatvorene i da li će matura biti odgođena ukoliko dođe do širenja koronavirusa, kazala je da će postupiti u skladu sa uputama nadležnih zdravstvenih vlasti.

- Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS je u stalnom kontaktu sa institucijama čija je nadležnost briga za zdravlje naših sugrađana i djece, te ćemo u skladu sa uputama nadležnih zdravstvenih vlasti postupati i donositi odluke u cilju prevencije i zaštite zdravlja učenika – naglasila je ministrica Bogunić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.