open-navfaktor-logo
search
Ministrica u posjeti
Bogunić obradovala paketićima mališane u Ušivku i na Pedijatriji
Iako su daleko od svojih kuća, resorno ministarstvo je željelo da se ne osjećaju zapostavljeno, nego da na trenutak, ukoliko je to moguće, budu sretni
30.12.2019. u 13:37
get url
text

Djevojčice i dječake koji će novogodišnje praznike provesti u centru za smještaj migranata u mjestu Ušivak u Općini Hadžići danas je paketićima obradovala ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić. Iako su daleko od svojih kuća, resorno ministarstvo je željelo da se ne osjećaju zapostavljeno, nego da na trenutak, ukoliko je to moguće, budu sretni.

Ministrica Bogunić, je također, obišla oboljelu djecu koja pohađaju "Školu u bolnici" na Pedijatrijskom odjeljenu bolnice na Jezeru, te im ovom prilikom uručila prigodne novogodišnje paketiće.

Tokom obilaska odjeljenja, zajedno sa šefom Pedijatrijske klinike Edom Hasanbegovićem, uvjerili smo se kako su se medicinsko osoblje i nastavnici potrudili da naprave jedno toplo porodično okruženje koje je itekako važno za oporavak ove djece, koja su osmijesima zahvalila ministrici na darovima.

-Ovi naši mališani su pravi borci, koji, kako su naveli njihovi nastavnici ne žele da kasne sa zadaćama i vrlo su posvećeni radu. Upravo ta činjenica govori koliko su oni jaki. Mi smo htjeli da ih obradujemo i poželimo im da što prije ozdrave i čitav život budu sretni- poručila je ministrica Bogunić.

"Škola u bolnici“ je projekt koji u Kantonu Sarajevo postoji već četranest godina. Zahvaljujući njemu djeca i adolescenti koji zbog bolničkog liječenja propuštaju nastavu u školi i nisu u mogućnosti da prate školski program, redovno uče, spremni su da se ponovno uključe u nastavak školovanja.

Matična škola ove humane prakse je OŠ "Vrhbosna," a koordinator Projekta je Marija Božić – Tičić, koja je tokom obilaska pojasnila kako je kroz "Školu u bolnici" proteklih godina prošlo više od  9.000 osnovaca koji su zbog liječenja na Psihijatrijskoj klinici, Ortopediji, Dječijoj hirurgiji i Pedijatrijskoj klinici bolnice na Jezeru bili prinuđeni da izostaju sa redovne nastave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.