open-navfaktor-logo
search
Isključen na Pecari
Bodul: Psovali su mi majku, ostavio sam klub na cjedilu, ali ovo je bilo jače od mene
Darko Bodul, fudbaler Sarajeva, dobio je crveni karton u okršaju sa Širokim Brijegom na Pecari.
28.11.2021. u 21:13
get url
text

Bodul je isključen u 57. minuti kod rezultata 1:1, a kasnije je Široki brojčanu nadmoć krunisao pogotkom i u konačnici pobjedom.

"Desetka" Sarajeva isključena je zbog "nasilništva, kako je navedeno u zapisniku utakmice, odnosno udaranja igrača Širokog Brijega Bože Muse "otvorenim dlanom u predjelu lica".

Bodul je nakon isključenja ušao i u verbalni duel s domaćim navijačima, a oglasio se i na Instagramu.

VEZANI TEKST - Fašizam u Širokom Brijegu: Na Pecari se "ukazao" ratni zločinac Slobodan Praljak
 

U svojoj poruci preuzeo je krivicu za poraz.

- Čestitao bih mojim saigračima koji su na užasnom terenu ostavili srce i odigrali borbeno. Momci kapa do poda. Svu krivicu za poraz preuzimam isključivo na sebe - napisao je Bodul i uputio izvinjenje saigračima, stručnom štabu i navijačima.

On je opisao i događaj koji je prethodio crvenom kartonu. Prema Bodulovom mišljenju suđenje je tokom cijelog meča bilo ispod svakog nivoa.

- Nakon očiglednog starta sa leđa koji bi se svugdje okarakterisao faulom za žuti karton, dosuđen je samo faul. Nakon mog negodovanja igrači Širokog su krenuli put mene i pritome uputili psovke - majke, što nisam mogao da savladam u sebi i reagirao sam kako sam reagirao - dodaje Bodul.

On na kraju konstatuje da to nije bilo profesionalno i da je klub ostavio na cjedilu, ali da je ovo bilo nešto "jače od njega".

Bilo kako bilo, Bodul će sigurno propustiti posljednju utakmicu u 2020. godini kada Sarajevo dočekuje Velež.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.