open-navfaktor-logo
search
Serie A
Bodove izgubljene od Juventusa Milan "nadoknadio" protiv Gojakovog Torina
Fudbaleri Milana vratili su se na pobjednički kolosijek nakon što su u subotu navečer na San Siru savladali Torino s 2:0.
09.01.2021. u 22:46
get url
text

Rossoneri su poveli golom Leaa u 25. minuti susreta, a prednost je 11 minuta kasnije udvosutrčio Kessie, koji je bio siguran izvođač najstrožije kazne.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti su imali dvije minute prije odlaska na pauzu, no mrežu Milana spasila je prečka poslije slobodnjaka kojeg je izveo Ricardo Rodriguez.

Kessie je u sudijskoj nadoknadi mogao do drugog gola večeras, ali je Sirigu bez problema odbranio njegov šut koji je išao po sredini gola.

Reprezentativca Bosne i Hercegovine Amera Gojaka na pluvremenu je zamijenio Karol Linnety.

Poslije pet minuta igre u nastavku glavni arbitar je drugi put večeras pokazao na bijelu tačku, no nakon što je konsultovao VAR odlučio je promijeniti svoju odluku, a Torino je ostao bez prilike da smanji prednost Milana.

Ozbiljnijih prilika u nastavku meča skoro da i nije bilo, pa je Milan bodove izgubljene nakon poraza od Juventusa nadoknadio protiv gradskog mu rivala.

Osim što su se vratili pobjeda dobra vijest za navijače Rossonera je i povratak Zlatana Ibrahimovića, koji je priliku dobio u posljednjih pet minuta utakmice.

Radeta Krunića zbog zaraze koronavirusom večeras nije bilo u sastavu lidera Serie A.

Ranije danas Atalanta je s uvjerljivih 4:1 trijumfovala u gostima kod Beneventa, dok je Genoa na svom terenu rezultatom 2:0 bila bolja od Bologne.

Golove s utakmice Milan - Torino pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.