open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Bod protiv Mladosti Želji nedovoljan za povratak na vrh
Remi od 2:2 teško da može zadovoljiti goste kojima bod iz današnjeg susreta nije bio dovoljan za povratak na lidersku poziciju
23.09.2018. u 18:22
get url
text
Asim Zec

Serija fudbalera Željezničara od sedam utakmica u prvenstvu nastavljena je i u 10. kolu PLBiH. No, remi od 2:2 teško da može zadovoljiti goste kojima bod iz današnjeg susreta nije bio dovoljan za povratak na lidersku poziciju.

Gosti su u većem dijelu prvog poluvremena bili ti koji su diktirali tempo, stvarali prilike, ali kvalitetne završnice nije bilo.

U samom finišu prvog poluvremena domaći kao da su osjetili pad u igri Željezničara, a poslije nekoliko solidnih prilika Mladost je povela. U 44. minuti susreta poslije dobre akcije mrežu Vedrana Kjosevskog pogodio je Bahrudin Atajić.

Plavima je u nastavku utakmice trebalo 12 minuta da stignu do izjednačenja. Dobar centaršut da desne strane uputio je Siniša Stevanović, a Asim Zec ju je pospremio u mrežu Mladosti.

{$galerijaFotografija}

Ipak, samo šest minuta je na semaforu stajalo 1:1. Odlično je loptu povukao Damir Sadiković, na sebe navukao četvericu protivničkih fudbalera a potom efikasno uposlio Nemanju Anđušića, koji ju se "bocnuo" preko Kjosevskog.

U 78. minuti Željo je stigao do novog izjednačenja. Rezervista Semir Dacić, koji je samo nekoliko minuta ranije zamijenio Ivana Čurjurić, odlično je s prve stative centaršut Stevanovića zakucao u mrežu domaćina. Velić je bio nemoćan.

Do kraja je Jovan Blagojević imao još jednu dobru šansu, ali je sa nekih 17 metara šutirao preko gola.

FK Mladost - FK Željezničar 2:2 23.09.2018.
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.