open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Boban: "Smiješno gledati zastupnike DF-a kako se znoje od stida dok glasaju za zaključak HDZ-a"
Svi su priželjkivali da će 2006. godine kandidatura Željka Komšića biti korak ka integraciji društva i da to može biti pozitivan iskorak za BiH, naveo je Boban
25.06.2019. u 16:43
get url
text

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivan Boban je u pisanoj izjavi za javnost naveo da je "smiješno bilo gledati zastupnike DF-a kako se znoje od stida, jer moraju glasati za zaključak HDZ-a za blokadu Federalnog parlamenta“.

- Ovim putem pozivam člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da posjeti zapadnu Hercegovinu i da me demantira. Osobno ću kao federalni zastupnik biti njegov domaćin u obilasku cijele zapadne Hercegovine – navodi Boban.

Dodaje da su "svi priželjkivali da će 2006. godine kandidatura Željka Komšića biti korak ka integraciji društva i da to može biti pozitivan iskorak za BiH".

- Danas je potpuno jasno da taj čovjek nije u stanju to uraditi već sijati daljnje podjele. I dok u kampanji uzima glasove na stalnim sukobima, nakon izbora već drugi put uzastopno ulazi u vlast sa HDZ-om što dovoljno govori o njemu, a ne o SDP-u – navodi se u pisanoj izjavi Ivana Bobana, saopćeno je iz SDP-a BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.