open-navfaktor-logo
search
Automobilski gigant
BMW napravio minijaturnu kamp-prikolicu koja nikog neće ostaviti ravnodušnim
Automobilski gigant BMW je na godišnjem sajmu u organizaciji udruženja potrošačkih tehnologija u Las Vegasu pokazao pomalo futurističku, modernu, ali sićušnu kamp-prikolicu koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
01.02.2021. u 11:49
get url
text

Radi se o dizajnerskom radu za koji su BMW stručnjaci crpili inspiraciju iz GINA konceptnog automobila iz 2008. godine. U saradnji s kompanijom The North Face, koja je specijalizirana u području vanjske opreme, napravljena je high-tech minijaturna kamp prikolica. Rezultat je koncept BMW Futurelight moderne minijaturne kamp-prikolice.

Kao što samo ime govori, dizajn je veoma lagan. To čini prikolicu laganom za vuču po bilo kojoj podlozi i s bilo kojom vrstom vozila. Koncept prikazuje novu tehnologiju izrade tkanine koju je razvio The North Face, koja je istovremeno vodootporna i prozračna. Materijal se proteže preko kupole koncepta stvarajući krutu siluetu sličnu šatoru za jednu osobu koja u njemu može spavati. Što se tiče ove male kamp-prikolice, ne postoji plan za serijsku proizvodnju i kao takav ostaje samo koncept.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.