Iz BIHAMK-a posebno skreću pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima od 2 do 5 centimetara.

Zahvaljujući intervencijama putne operative, prohodnost većine puteva je dobra i za sada nema zabrana saobraćanja za neku od kategorija vozila. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

Snijeg koji od sinoć pada stvorio je poteškoće u saobraćaju na prostoru Livanjskog kantona, a posebno se otežano saobraća na putevima iz Livna i Tomislavgrada prema Kupresu te iz Livna prema Glamoču.

Na magistralnoj cesti Šuica - Kupres poledica i vjetar najviše su poteškoća stvorile vozačima kamiona. Na toj cesti danas oko 11 sati tegljač s poluprikolicom blokirao je saobraćaj, a kako javljaju očevici s mjesta događaja, usljed zastoja stvorila se duga kolona vozila u oba smjera te su u očekivanju dolaska teške mehanizacije da otkloni prepriječeno teretno vozilo.

Također, na istoj dionici tegljač s cisternom je izletio izvan saobraćajnice te ima i manjih vozila kojima treba pomoć u izvlačenju. Iz Policijske stanice Kupres upozoravaju vozače na sklizak kolovoz koji će dolaskom večernjih sati prijeći u poledicu te stoga apeliraju na oprez i upotrebu zimske opreme.