open-navfaktor-logo
search
Braća Popović
Blizanci iz Željezničara potpisali za Sarajevo
Talentovani fudbaleri banjalučkog Željezničara Aleksa i Sergej Popović potpisali su profesionalne trogodišnje ugovore sa FK Sarajevo.
06.06.2023. u 14:30
get url
text

- Blizanci koji su ponikli u našoj školi i deset godina ponosno nosili "plavi" dres, dobili su priliku da već sa 16 godina zaigraju na seniorskom nivou u Prvoj ligi RS. Sjajnim izdanjima na klupskom i reprezentativnom planu brzo su zapali za oko brojnim velikim klubovima iz regiona, a najkonkretniji su bili čelnici Sarajeva koji su svoju želju da dovedu braću Popović pokazali u više navrata - saopćio je banjalučki klub.

- Nastavljamo dobru praksu, naši igrači su traženi i u svakom prijlelaznom roku imamo pune ruke posla. Imali smo mnogo ponuda za Sergeja i Aleksu, na kraju smo se dogovorili sa Sarajevom i želimo im mnogo sreće u nastavku karijera - rekao je direktor Željezničar Sport Teama Radomir Popović.

Odmah po potpisivanju ugovora, Aleksa i Sergej su se zahvalili na svemu urađenom i postignutom u prethodnom periodu.

- Sretni smo zbog dolaska u Sarajevo. Stigli smo u veliki klub. Spremni smo za novi iskorak u našim karijerama. Proveli smo deset prelijepih godina u Željezničar Sport Team-u, zahvalni smo svim trenerima, ljudima u klubu i saigračima. Sigurno da će nam nedostajati naši drugari, ali sve ovo je dio fudbala i profesionalnog načina života - poručili su Aleksa i Sergej Popović.

Braća Popović rođeni su 2. jula 2006. godina i članovi su kadetske reprezentacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.