open-navfaktor-logo
search
Limuzina
Blindirani A8 košta 750.000 dolara, a putnike štititi od snajpera, rafalne paljbe i ručnih granata
Audi je lansirao najnoviju verziju svog blindiranog A8 L Security modela u Rusiji.
19.05.2020. u 12:22
get url
text

Ovaj automobil ima zaštićenu putničku ćeliju koja odgovara VR9 standardima, zajedno sa svim staklenim površinama koje su dobile zaštitu klase 10. Blindirana zaštita dodata ovoj limuzini može putnike zaštititi od snajpera, rafalne paljbe i ručnih granata.

Pored sve zaštitne oplate, A8 L Security također posjeduje veoma interesantan harver koji uključuje sistem interkoma koji se nalazi u blindiranoj kutiji koja je ugrađena u gepek, sekundarni akumulator i jedinicu za gašenje požara sa donje strane, kućišta točkova, kao i specijalni rezervoar za gorivo.

Dodatne bezbjednosne opcije novog modela uključuju gume koje ostaju funkcionalne čak i kada su pretrpjele štetu, uz specijalni pirotehnički sistem koji skida vrata sa šarki ako su kojim slučajem zaglavljena. Sistem svježeg vazduha ove limuzine automatski se aktivira kada se osjete hemijska oružja.

Zahvaljujući svim ovim dodacima, A8 L Security težak je nevjerovatnih 4.200 kilograma, a cijena je 750.000 dolara. Limuzina ima 4.0 litarski twin-turbo V8 motor ispod haube, koji proizvodi 563 konjske snage. Maksimalna brzina je smanjena na 210 kilometara na sat.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.