open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Blijedo Sarajevo sve dalje od cilja: Zrinjski rutinski slavio u derbiju
Fudbaleri Sarajeva porazom su otvorili proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
26.02.2023. u 19:24
get url
text

Bolji od Bordo tima u sklopu 20. kola odigranog na stadionu Rođeni u Vrapčićima bio je Zrinjski rezultatom 2:0.

Zrinjski su do pobjede odveli Mario Tičinović i Nemanja Bilbija.

Sarajevo za 90 minuta nije uspjelo ozbiljnije ugroziti mrežu Zrinjskog. Mostarci su u potpunosti otupili oštricu sarajevskog premijerligaša, dozvolili im kontrolu lopte, ali timu Mirze Varešanovića nedostajalo je direktnosti.

Ništa zanimljivo na terenu stadiona u Vrapčićima nije se dešavalo do 33. minute. Tada je na scenu stupio Tičinović. Hrvatski internacionalac namjestio se na ivici šesnaesterca i sa lijeve strane gađao i pogodio suprotni ugao Šahinovićevog gola. Parada golmana Sarajeva samo je uljepšala pogodak ofanzivca Zrinjskog.

Sarajevo u tom momentu nije imalo odgovor, a Zrinjski je i u drugom poluvremenu zatvorio sve prilaze svome golu i bez većih prilika ukrotio jalove napade Bordo tima.

U 53. minuti Ziljkić je zavrnuo iz kornera, lopta je išla u gol, a golman Zrinjskog uspio je odbraniti. Odmah poslije Ziljkić je centrirao, Šerbečić skočio, ali lopta je otišla preko gola.

Ćuže je u 69. minuti propustio sjajnu šansu da udvostruči vodstvo Zrinjskog, a u 73. minuti Bilbija je postavio konačan ishod meča. Centrirao je Tičinović, Šahinović na golu Sarajeva zaplivao u prazno, a napadač Zrinjskog proslijedio glavom loptu u mrežu i stigao do 11. ovosezonskog gola.

Zrinjski ostaje lider na tabeli sa 42 boda, a Sarajevo je sve dalje od pozicija koje vode u Evropu jer su trenutno šesti sa 25 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.