open-navfaktor-logo
search
Za djevojčice i dječake
BJJ Brotherhood: Do kraja godine besplatna škola brazilske jiu-jitse
BJJ Brotherhood iz Sarajeva je počeo sa upisom polaznika u besplatnu Klika školu brazilske jiu-jitse.
28.09.2021. u 17:03
get url
text

Iz kluba su najavili da je upis djece počeo od 13. septembra, a svi zainteresovani dječaci i djevojčice od 9. razreda osnovne škole, te srednjoškolci se mogu prijaviti u prostorijama kluba.

- Od ponedjeljka, 13. septembra, smo počeli sa upisom polaznika u Klika školu brazilske jiu-jitse.

Naziv škole je po pokrovitelju projekta koji je, pored svog humanitarnog rada i drugih projekata, odlučio jedan dio sredstava vratiti zajednici kroz projekat sporta. Projekat je vezan za dobrobit zajednice i ulaganje u budućnost, odnosno usmjeravanje naše djece i omladine koji trebaju biti naše "stvaranje nove vrijednosti".

Klika škola brazilske jiu-jitse je projekat besplatne škole u Kantonu Sarajevo za starije osnovce (9. razredi) i srednjoškolce koji će u periodu od 13. septembra do 31. decembra proći kroz osnove brazilske jiu-jitse.

Treninzi će se odvijati u našim prostorijama, u fitness sali Ledene dvorane Skenderija, tri puta sedmično - ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu od 18:30 do 20 sati.

Pored tehnika samoodbrane, graplinga i džuda, koje zajedno čine BJJ, kao i uvijek fokusirat ćemo se na odgojno-pedagoški aspekt kroz koji će se pored sporta, zdravog života i fizičke spreme raditi i na tome da se djeca i adolescenti odgajaju i usmjeravaju u ispravnom životnom smijeru.

Uz lincencirane sportske trenere u projektu učestvuju i diplomirani kriminalisti i diplomirani sportski psiholozi. Čekamo vas. Ko jednom dođe, doći će još sto puta... - poručili su iz kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.