open-navfaktor-logo
search
Ostaje u pritvoru
Bježeći od policije usmrtio pješaka: Potvrđena optužnica protiv Nasera Palislamovića
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Nasera Palislamovića kojom ga tereti za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je 11. oktobra ove godine u Hadžićima automobilom usmrtio pješaka Salku Ejubovića.
06.01.2021. u 12:09
get url
text

Palislamović se tereti za teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi.

Njega je policija pokušala zaustaviti, ali on nije želio stati. Bježeći od policije udario je pješaka koji je preminuo na licu mjesta.

Nakon toga Palislamović je nastavio bježati, ali je ubrzo lociran i uhapšen. Utvrđeno je da je na vozilu imao dvije različite oznake.

Palislamović je odranije poznat istražnim organima. Optuživan je i za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu, 27. juna 2010. godine, kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić.

Prvostepenom presudom je oslobođen da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Bio je osuđivan za veći broj krivičnih djela, za teške krađe, falsifikovanje, nasilje u porodici te ugrožavanje sigurnosti.

Policija je Palislamovića uhapsila i u augustu u Istočnom Sarajevu kada je također vozio automobil sa dvije različite tablice, koje su prethodno ukradene sa vozila.

Njemu je, uz optužnicu, produžen i pritvor u kojem se nalazi od hapšenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.