open-navfaktor-logo
search
Nakon drame
Bjelica izgubio živce: Trener Dinama ušutkao prevoditeljicu na press konferenciji
Bjelica se nikako nije mogao pomiriti s lošim procjenama i odluka jednog od najboljih njemačkih i evropskih sudija
07.11.2019. u 08:12
get url
text

Zagrebački Dinamo je u sudijskoj nadoknadi meča četvrtog kola Lige prvaka protiv Shakhtara prokockao dva gola prednosti i pobjedu kojom bi drugu godinu zaredom osigurao "evropsko proljeće".

Trener Modrih Nedad Bjelica bio je bijesan jer njemački arbitar Felix Brych nije konsultovao VAR u dvije situacije kada je Dinamo tražio penal, ali je to učinio u sudijskoj nadoknadi kada je dosudio najtrožiju kaznu za goste iz koje su Ukrajinci došli do konačnih 3:3.

- Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR?! Ja uvijek govorim da je VAR obično s*anje! Ubija emocije, ubija igru. To je cirkus. Pogledajte koliki je cirkus u Engleskoj. U Italiji je tek najveći cirkus! I dalje se tumačenje spornih situacija svodi na interpretaciju. Čemu onda to? Ukinite onda VAR! Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija fudbal - rekao je za HRT trener Amera Gojaka i Izeta Hajrovića, koji sinoć nije bilo u sastavu.

Bjelica se nikako nije mogao pomiriti s lošim procjenama i odluka jednog od najboljih njemačkih i evropskih sudija.

- Kada u ovoj situaciji sudija prvo svira faul na Taisonu, a onda vraća na nešto drugo, ali na ono što nije bilo, a to je prekršaj Gjire. Da se razumijemo, prekršaj Teophilea na Taisonu je bio i to je bio čisti penal, ali stvar je u tome da je sudija gledajući snimku to okrenuo i dao penal za drugu situaciju, u tome je stvar! VAR je cirkus i nešto skandalozno! Rekao sam to kada sam radio u Poljskoj, evo i sada ću u Hrvatskoj i u Ligi prvaka - dodao je Bjelica.

I na zvaničnoj press konferenciji nakon utakmice Bjelica je izjavio nešto slično. 

Prevoditeljica koja je prevodila pitanja hrvatskih novinara Bjelici te njegove odgovore nije razumjela jedno pitanje pa je novinara zamolila da ga ponovi.

Bjelica ju je tu dosta živčano sasjekao.

- Ma nije uopće bitno, gospođo! Cirkus, VAR je cirkus. Prevedite im to! - odbrusio je Dinamov trener.

Video sa press konferencije pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.