open-navfaktor-logo
search
Nakon velikog uspjeha
Bjelica hvalio Gojaka, Zmaj otkrio kome je posvestio pogodak
Iako je u posljednje vrijeme bio medijski dosta osporavan, Nenad Bjelica je nakon utakmice imao šta da kaže u odbranu mladog veznjaka
28.08.2019. u 09:40
get url
text

Zagrebački Dinamo gledat ove sezone gledat ćemo u grupnoj fazi Lige prvaka. Remi u renvašu kod Rosenborga (1:1) bio je dovoljan fudbalerima hrvatskog prvaka da se poslije pobjede na Maksimiru (2:0) plasiraju u evropsku elitu.

Pogodak bh. reprezentativca Amera Gojaka iz 71. minute donio je Modrima mir u igri, ali i srušio nade i snove prvaku Norveške o plasmanu u evropsku elitu.

Iako je u posljednje vrijeme bio medijski dosta osporavan, Nenad Bjelica je nakon utakmice imao šta da kaže u odbranu mladog veznjaka.

- Drago mi je zbog Amera. On je strahovito osporavan dečko, kao i njegove igre. Ove godine postigao je četiri gola, osvojili smo Superkup njegovim golom, zabio je još neke važne golove. Zato mi je jako drago zbog njega jer javnost je dosta kritična prema njemu, a on uvijek ostavlja srce na terenu i kad igra dobro i kad igra loše, a to je glavni preduvjet da bude u ovom timu - rekao je Bjelica.

Nakon susreta i velikog uspjeha bh. reprezentativac je kazao kako je utakmica bila izuzetno teška.

- Teška utakmica. Svi smo ovo zaslužili, svi dišemo kao jedan i sav trud se isplatio. Na odlasku sam rekao da ćemo donijeti Ligu prvaka i obećavam da ćemo biti dobri u Ligi prvaka - rekao je strijelac fantastičnog kola iz 71. minute, te dodao:

- Pritisak je bio velik. Drago mi je da sam zabio gol, ali to je plod cijele ekipe. Pogodak posvećujem dedi. Presretan sam zbog gola i hvala Bogu na ovom trenutku. Vidio sam prostor za šut, opalio sam i na svu sreću lopta je ušla. Idemo sad slaviti svi zajedno. Također, bilo tko da dođe u Ligi prvaka mi smo spremni i neće nikome biti lako na Maksimiru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.