open-navfaktor-logo
search
Afrički kup nacija
Bizarna situacija: Nakon najvećeg uspjeha u historiji na golu Komorija će umjesto golmana stajati igrač
Fudbaleri otočne države Komori ostvarili su historijski uspjeh prolazom u osminu finala Afričkog kupa nacija.
24.01.2022. u 09:39
get url
text

Komori je ostvario plasman dalje nakon pobjede senzacionalne pobjede protiv Gane sa 3:2 u trećem kolu grupne faze takmičenja. Naredni protivnik ove simpatične reprezentacije jeste Kamerun, a susret se igra večeras.

Međutim, desila se jedna bizarna situacija. Komori će u najvažniju utakmicu u svojoj historiji ući bez golmana, tako da će čuvar mreže ove otočne reprezentacije biti neki od fudbalera, te bez selektora Amira Abdoua.

Naime, iz kampa reprezentacije je stiglo saopćenje da je čak 12 članova tima i stručnog štaba pozitivno na koronavirus.

Zanimljivo je da su među zaraženim selektor i dvojica golmana Ali Ahamad i Moyadh Ousseni. Od prije je povrijeđen prvi golman reprezentacije Salim Ben Boin, tako da je Komori ostao bez golmana za ovaj susret.

CAF (Konfederacija afričkog fudbala) je postavio vrlo stroga pravila u vezi s pandemijom COVID-19 na Afričkom kupu nacija. Ukoliko je neki igrač zaražen, nema pravo nastupa. Ako reprezentacija na raspolaganju nema golmana, drugi igrač prijavljen za turnir mora uskočiti na to mjesto.

Reprezentacijama koje nemaju minimalan broj od 11 igrača u rosteru za utakmicu bit će upisan poraz od 2:0, stoji u saopćenju CAF-a.

Utakmica je na rasporedu od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.