open-navfaktor-logo
search
Gubi status stranca
Bivši Zmaj uskoro dobija novo državljanstvo
S obzirom da fudbaler koji trenutno nosi dres Wisle Plock ima dovoljan broj godina provedenih u ovoj zemlji, 31-godišnji veznjak će uskoro postati poljski državljanin
17.10.2018. u 09:15
get url
text
Semir Štilić

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši fudbaler Željezničara Semir Štilić uskoro bi trebao dobiti poljsko državljanstvo.

S obzirom da fudbaler koji trenutno nosi dres Wisle Plock ima dovoljan broj godina provedenih u ovoj zemlji, 31-godišnji veznjak će uskoro postati poljski državljanin. Štilić tako više neće zauzimati mjesto stranca u ekipi, prenosi fakt.pl.

Iako je imao kraće "izlete" van Poljske u vrijeme dok je igrao u Ukrajini, Turskoj i Kipru, čini se da Štiliću neće biti problem ispuniti glavni kriterij, koji se odnosi na pet godina neprestanog boravka u Poljskoj.

Štilić koji je u poljski Lech stigao 2008. godine uskoro će napuniti osam godina boravka u Poljskoj, koji su prekidali transferi u druge zemlje, ali bi Štilić trebao uskoro dobiti karticu o stalnom boravku što je prvi korak ka dobijanju poljskog državljanstva.

Ne tako davno je i Jasmin Burić, povremeni reprezentativac BiH, takođe dobio državljanstvo poljske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.