open-navfaktor-logo
search
Serie A
Bivši Zmaj ispisao historiju u golijadi na Olimpicu
Prema statistici Transfermarkta popularni Lula je večeras upisao 323. nastup za Lazio
20.05.2019. u 22:21
get url
text

U pretposljednjem ovosezonskom meču u Serie A, fudbaleri Lazija remizirali su na Olimpicu s Bolognom 3:3.

Nebeskoplavi, koje je i večeras kao kapiten predvodio nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić, poveli u 14. minuti kada je poslije dodavanja Lucasa Leive pogodio Argentinac Joaquin Correa.

S minimalnom prednošću domaći tim otišao je na poluvrijeme, a prava golijada uslijedila je tek u nastavku susreta u kojem je viđeno čak pet pogodaka.

Poslije svega šest minuta igre Bologna, koju s klupe predvodi nekadašnji igrač Lazija Siniša Mihajlović, stigla je do totalnog preokreta, koji je asistencijama kreirao Rodrigo Palacio. Prvo je u 50. minuti poslije asistencije argentinskog fudbalera pogodio Andrea Poli za 1:1, da bi nepuni minut kasnije Mattia Destro zabio za 1:2.

Osam minuta trebalo je domaćinu da izjednači, a to je učinio Bastos poslije asistencije Cire Immobilea.

Novu prednost gostima donio je Riccardo Orsolini u 63. minuti, da bi konačnih 3:3 deset minuta prije kraja utakmice postavio Sergej Milinković-Savić.

U večerašnjem remiju Senad Lulić ispisao je nove stranice historije rimskog kluba. Prema statistici Transfermarkta popularni Lula večeras je upisao 323. nastup za Lazio, i tako se osamio na sedmoj poziciji vječite liste po broju nastupa za Nebeskoplave. Ispred Lulić sada su samo Vincenzo D'Amico (327 nastupa), Luca Merghegiani (339), Stefan Radu (346), Paolo Negro (378), Giuseppe Wilson (382) i Giuseppe Favalli (401).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.