Bivši vaterpolista beogradskih klubova Crvena zvezda i Partizan Miljan Čolović (37) uhapšen je u Nevesinju zbog sumnje da je uznemiravao žene i pozivao ih da imaju seksualne odnose sa njim, potvrđeno je Glasu Srpske.

Beograđanin je priveden u nedjelju nakon prijave da se u haustoru držao za međunožje i mamio prolaznice.

- Policija je intervenisala nakon anonimne prijave jedne od stanovnica koje je bludnik pozivao. Žrtva je ispričala da se Čolović držao za međunožje i zvao je da uđe u njegov stan, kako bi imali seksualne odnose - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, Beograđanin to nije radio prvi put.

- Protiv njega je bilo još takvih pritužbi. Više žena u Nevesinju se žalilo da ih je mamio. Nije bilo fizičkog kontakta nego je žrtve samo verbalno uznemiravao - dodao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Trebinje, navodeći inicijale, potvrdili su da je Čolović uhapšen.

- Policija je nakon istrage utvrdila da je M. Č. iz Beograda protekli vikend na različite načine polno uznemiravao više ženskih osoba, nakon čega je uhapšen - rekli su u PU Trebinje.

Čolović je osuđen na tri godine zatvora za silovanje kućne pomoćnice u njegovom stanu u beogradskom naselju Belvil novembra 2014. godine. 

Apelacioni sud u Beogradu je u obrazloženju odluke naveo da su olakšavajuće okolnosti za osuđenog bile to što je riječ o relativno mladoj osobi te je imao u vidu tokom donošenja presude njegovo zdravstveno stanje i život prije izvršenja krivičnog djela.

Čolovićev tadašnji advokat je tada izjavio da je suđenje vaterpolisti bilo puno kontroverzi jer se dešavalo u periodu štrajka advokata i da su svjedoci tokom suđenja mijenjali iskaze.

Oslobođen dijela optužbi 

Miljan Čolović je bio optužen i za pokušaj silovanja M. M. krajem 2014. godine. On je tada zamedije izjavio da je istina da je u šumi bio intiman sa M. M., ali da je nije silovao.

Apelacioni sud je potvrdio odluku Višeg osnovnog suda koja je optuženog oslobodila optužbe pokušaja silovanja novembra 2014. godine.