open-navfaktor-logo
search
Ponosni profesor objavio
Bivši učenici visočke medrese od stipendije izdvajaju novac i pomažu prijatelju u školovanju
Profesor visočke medrese "Osman ef. Redžović" Dženan Rezaković podijelio je priču dvojice bivših i sadašnjeg učenika ove škole koja ga je pozitivno iznenadila.
22.09.2021. u 12:47
get url
text

Naime, objavio je fotografiju na kojoj su dva bivša učenika medrese Abdulah Spahić i Ahmed Smailbegović, te sadašnji učenik drugog razreda Harun Gačan.

- Ništa neuobičajeno. Dvojica alumnista na kahvi sa svojim mlađim kolegom. Međutim, iako još studenti, Abdulah na Vojnoj akademiji u Turskoj, a Ahmed na Pravnom fakultetu u Sarajevu, njih dvojica stipendiraju svog mlađeg kolegu. Od svojih stipendija odvoje pomalo i svaki mjesec uplaćuju stipendiju Harunu – napisao je Rezaković.

Naveo je profesor da ih je zamolio da ih fotografiše i da objavi ovu njihovu priču, a nerado su, kaže, pristali.

- Rekao sam im da sam siguran u njihov nijjet i da ih objava i obznanjivanje ovoga neće "ponijeti" jer već godinu uplaćuju stipendiju, tako da mogu samo imati koristi jer se nadam da će mnogi krenuti njihovim primjerom.  Na ovaj način, iznova, možemo se uvjeriti da medresa nije obična škola. To je škola u kojoj se živi i uči biti čovjek, dobar vjernik, prije svega. Hvala vam momci što ste dobri i što širite dobro. Također vam hvala što nosite lijepu priču o svojoj školi. Ponosan – naveo je također Rezaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.