open-navfaktor-logo
search
Poznato ime
Bivši trener dvojice Zmajeva kandidat za klupu Bayerna
Rangnick (61) je trenutno šef skauting službe RB Brasila, a tokom karijere kao trener Hoffenheima uspješno je sarađivao sa Sejadom Salihovićem i Vedadom Ibiševićem
05.11.2019. u 12:09
get url
text

Rukovodstvo minhenskog Bayerna uručilo je otkaz hrvatskom stručnjaku Niki Kovaču poslije teško poraza aktuelnih prvaka na gostovanju kod Eintrachta (5:1).

Ubrzo nakon što su Bavarci potvrdili da je Kovač bivši krenule su spekulacije o Kovačevom nasljedniku, a odmah su u njemačkim medijima osvanula imena poznati stručnjaka.

Arsene Wenger, Erik ten Hag, Massimiliano Allegri i Jose Mourinho imena su trenera koji su navodno glavni kandidati za upražnjenu klubu Bayerna, no čini se da nisu i jedini kandidati.

Nekoliko njemačkih medija prenijelo je informaciju prema kojoj je Ralf Rangnick ozbiljan kandidat za novog trenera najtrofejnijeg njemačkog kluba, a među njima i portal tz.de.

Rangnick (61) je trenutno šef skauting službe RB Brasila, a tokom karijere kao trener Hoffenheima uspješno je sarađivao sa Sejadom Salihovićem i Vedadom Ibiševićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.